Cannabis är ett hot mot samhället. Om växtanvändningen inte regleras i harmoni.

Cannabisindustrin och användningen växer och expanderar globalt, men i Finland är det försök görs för att förhindra missbruk. Bättre interaktion och lösningar behövs.

Vårt jobb är att hitta (inte förklara) sätt och arbeta tillsammans för att hitta harmoni.

Även om vi talar djärvt om cannabis. Vi erbjuder och fokuserar endast på att främja användningen av helt lagliga och drogfria Cannabis sativa-produkter.

Om vår webbplats väcker motstånd eller inspiration hos dig, då ta kontakt. Interagera med en bättre plats än jorden.

Cannabis droger och cannabinoidbaserad medicin

Cannabinoidbaserad medicin kommer att vara redo i Finland? Cannabis droger och deras användning kommer att öka, och med detta kommer det olika användningen av cannabis att öka exponentiellt. Denna sida sammanfattar vad cannabisdroger och cannabinoidbaserad medicin handlar om.

Drogen cannabis hänvisar till samma som berusande cannabis, men cannabis droger är inte alltid berusande

Det finns många typer av cannabisdroger. Finns i berusande THC-innehållande droger cannabis och CBD-endast cannabis droger. Således är cannabisdroger inte alltid berusande och drogcannabis är väl etablerat för att betyda berusande cannabis. Visst, lätt cannabis eller CBD-cannabis är också medicinskt, men det är inte detsamma som medicinsk cannabis, fritidscannabis, missbrukande cannabis eller varför du någonsin vill kalla det så.

För Cansa är det viktigaste att främja och utveckla cannabisdroger och cannabinoidbaserad medicin, även med risk för att okunniga människor associerar oss med cannabisaktivister.

Säkerheten för cannabinoidbaserade läkemedel och cannabinoidbaserade läkemedel förväxlas lätt med fritidsanvändningen av cannabis, så det är särskilt viktigt att betona att Cansa Oy: s uppdrag är att främja användningen av endast helt lagliga cannabisprodukter.

Vad betyder cannabinoidbaserad medicin och varför är cannabis och cannabinoider grunden?

Ka nnabis och dess mer än 113 cannabinoider och hundratals andra föreningar (terpener, flavonoider, cannabiciner) är grunden för det cannabinoidbaserade medicinska området, eftersom ingen annan växt har identifierat ett så stort antal cannabinoider.

Cannabinoider, tillsammans med mer än 400 andra aktiva föreningar som finns i cannabis, upprätthåller balansen i det endokannabinoida systemet.

Det endokannabinoida systemet är så viktigt för människors hälsa att USA: s hälsovårdsbyrå i sin granskning drog slutsatsen att det är associerat med nästan alla sjukdomar hos människor (1).

Det endokannabinoida systemet upptäcktes inte förrän 1993 och sedan dess har det äntligen börjat förstås varför cannabis har varit ett så mångsidigt läkemedel för hundratals olika sjukdomar i över årtusenden.

När cannabinoidforskningen accelererar ökar användningen av cannabisdroger och ett helt nytt läkemedelsfält – cannabinoidbaserad medicin -.

En ny era av cannabisanvändning – den cannabinoidbaserade läkemedelsindustrin

Cannabinoidbaserad medicin och cannabisdroger, liksom deras användning, baseras på de balanserande effekterna av cannabinoid härledda cannabinoider i det mänskliga endokannabinoida systemet. Med utvecklingen av den cannabinoidbaserade läkemedelsindustrin växer en helt ny era i cannabisanvändningens historia fram.

Cannabis är den enda växten på jorden som producerar hundratals olika cannabinoider. Människokroppen producerar själva endokannabinoider och de har receptorer runtom i kroppen. Dessa receptorer kallas cannabinoidreceptor 1 (CB1) och cannabinoidreceptor 2 (CB2). Dessa två utgör ett av de mest omfattande receptorsystemen hos människor, kallat endocannabinoid-systemet (endo = internt).

Endokannabinoida system andningsskydd (CB1, CB2) är placerade runt kroppen och är ansvariga för vitala funktioner som immunförsvar, tänkande, aptit, sömn, humör och känsla av smärta.

Det endokannabinoida systemet finns i alla djur utom insekter.

Vi förstår fortfarande inte helt dess syfte, men studier tyder på att det endokannabinoida systemet spelar en viktig evolutionär roll (2).

Det interna cannabinoida systemet stimulerar aptiten, hjälper till att glömma, lindrar stress och kan också vara ansvarig för välbefinnande efter sport.

Cannabis är mer än bara cannabinoider. Det finns mer än 400 aktiva föreningar (cannabinoider, terpener, flavonoider, cannabiner) och varje cannabisväxt är annorlunda. Cannabisiner är också av intresse på grund av deras antioxidativa, antiinflammatoriska och cancerframkallande egenskaper (3).

Olika cannabinoid-, terpen- och flavonoidprofiler för olika cannabissorter producerar olika individuella och synergistiska effekter för att balansera det endokannabinoida systemets funktion. (4)

Den amerikanska hälsovården anser till och med det endokannabinoida systemet så viktigt att det har kopplats till nästan alla mänskliga sjukdomar (1).

Det endokannabinoida systemet är som en equalizer i stereo, men det har över 400 kontroller. Tänk på det som THC, CBD, CBG, CBN och hundratals andra cannabinoider och terpener har sina egna regulatorer. Vissa cannabinoider är psykoaktiva, andra inte.

Terpener producerar dofter, medan flavonoider ger smaker. Allt detta regleras av den så kallade cannabinoidprofilen.

Den berömda cannabisvarianten Sour Disel smakar som peppar eftersom den innehåller karofyllen. Det finns också i svartpeppar, kryddnejlika och kanel. Super lemon Haze innehåller limonen, som finns i många citrusskal. Med rätt cannabinoidkombination och långvarig bearbetning produceras unika cannabisprodukter.

En vacker dag i framtiden kommer det att vara möjligt att mata blodet från en sjuk person (eller djur) för datoranalys, och den kommer att hitta vilken av dessa 113 cannabinoider och hundratals terpener, såväl som flavonoider, som hjälper.

Det finns förmodligen 10 000 syntetiska droger i världen, men inga som helt enkelt skulle få människor att tvinga sig bra – det vill säga samma människor på ett bättre humör.

Om du kan få en person att må bättre när han är sjuk. Så är inte den sjukdomen halvvunnen då? Vi människor har en otrolig förmåga att läka, men först måste vi ha det bra. Att må bra mobiliserar vår helande förmåga.

Cannabisdroger ger många medicinska effekter som först börjar förstås när forskning utvecklas och släpps efter årtionden av forskningsförbud. Ändå är en av de bästa terapeutiska effekterna av cannabis och dess cannabinoider växtens förmåga att hjälpa till med avkoppling, sömn, aptit, tänkande, smärta och stresshantering.

 

KÄLLOR:

  1. Pacher P. & Kunos G. 2013. Modulering av det endokannabinoida systemet för människors hälsa och sjukdomar: framgångar och misslyckanden https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3684164/ refererad 12.4.2021
  2. Pollan M. 2003 Cannabis, glömma och lustens botanik https://escholarship.org/uc/item/4000045b refererad 12.4.2021
  3. Mattila P. & Pihlava JM. etc. 2018. Innehållet i fytokemikalier och antinäringsfaktorer i kommersiella proteinrika växtprodukter https://academic.oup.com/fqs/article/2/4/213/5142324 refererad 12.4.2021
  4. Russo E. & Macpartla och J. 2001. Cannabis- och cannabisextrakt: Större än summan av deras delar? Journal of Cannabis Therapeutics. https://www.researchgate.net/publication/228897917_Cannabis_and_Cannabis_Extracts_Greater_Than_the_Sum_of_Their_Parts refererad 12.4.2021
  5. Vem rekommenderar omplanering av cannabis. Lissabon 2019-03-25 https://www.emcdda.europa.eu/news/2019/who-recommends-rescheduling-of-cannabis_en refererad 14.4.2021

Cansa levererar de bästa cannabis-sativa-produkterna.