Kannabis on uhka yhteiskunnalle. Mikäli kasvin hyötykäyttöä ei reguloida harmoniaan.

Kannabisala ja hyötykäyttö kasvaa ja laajenee globaalisti, mutta Suomessa sen hyötykättöä yritetään estää. Tarvitaan parempaa vuorovaikutusta ja ratkaisuja.

Tehtävämme on etsiä (ei julistaa) keinoja ja yhteistyötä harmonian löytämiseksi. 

Vaikka puhummekin rohkeasti kannabiksesta. Tarjoamme ja keskitymme edistämään vain täysin laillisten ja päihteettömien Cannabis sativa tuotteiden hyötykäyttöä.

Mikäli sivustomme herättää sinussa vastustusta tai inspiraatiota, niin ota yhteyttä. Vuorovaikutetaan maapallosta parempaa paikkaa.

Kannabislääkkeet ja kannabinoidiperusteinen lääketieteenala

Kannabinoidiperusteinen lääketieteenala tulee onko Suomi valmis? Kannabislääkkeet ja niiden käyttö tulee lisääntymään ja tämän myötä kannabiksen monipuolinen hyötykäyttö tulee kasvamaan räjähdysmäisesti. Tämä sivu kertoo tiivistetysti mitä ovat kannabislääkkeet ja kannabinoidiperusteinen lääketieteenala.

Lääkekannabis viittaa samaan kuin päihdyttävä kannabis, mutta kannabislääkkeet eivät ole aina päihdyttäviä

Kannabislääkkeitä on monenlaisia. Löytyy päihdyttävää THC:tä sisältävää lääkekannabista ja pelkästään CBD:tä sisältäviä kannabislääkkeitä. Kannabislääkkeet eivät siis aina ole päihdyttäviä ja lääkekannabis on vakiintunut tarkoittamaan päihdyttävää kannabista. Toki kevytkannabis, eli CBD-kannabis on myös lääkinnällistä, mutta ei ole yhtä kuin puhekielen lääkekannabis, virkistyskannabis, päihdekannabis tai miksi ikinä sitä haluaakin kutsua. 

Cansalle tärkeintä on kannabislääkkeiden ja kannabinoidiperusteisen lääketieteenalan edistäminen ja kehittäminen, silläkin uhalla että tietämättömät yhdistävät meidät ennakkoluuloisesti kannabisaktivisteiksi. 

Kannabinoidipohjaisten lääkkeiden ja kannabinoidperusteinen lääketieteenalan turvallisuus sekoitetaan herkästi kannabiksen viihdekäytön kanssa, joten on erityisen tärkeää tähdentää että Cansa Oy missio on edistää vain täysin laillisten kannabistuotteiden hyötykäyttöä.

Mitä tarkoittaa kannabinoidiperusteinen lääketieteenala ja miksi kannabis ja kannabinoidit ovat sen perusta?

Kannabis ja siitä saatavat 120 kannabinoidia ja sadat muut yhdisteet (terpeenit, flavonoidit, kannabisiinit) ovat kannabinoidiperusteisen lääketieteenalan perusta, koska yhdestäkään toisesta kasvista ei ole tunnistettu näin runsaasti erilaisia kannabinoideja.

Kannabinoidit yhdessä 445 muun kannabiksesta löytyvän vaikuttavan yhdisteen kanssa ylläpitävät endokannabinoidijärjestelmän tasapainoa. (1)

Endokannabinoidijärjestelmää on ihmisen terveydelle niin tärkeä, että Yhdysvsaltojen terveysvirasto totesi sen katselmuksessaan liittyvän lähes kaikkiin tauteihin ihmisellä (2).

Endokannabinoidijärjestelmä löydettiin vasta vuonna 1993 ja sen jälkeen on alettu vihdoin ymmärtämään miksi kannabis on ollut niin monipuolinen lääke satoihin eri tauteihin yli vuosituhansien ajan. 

Kannabinoidien tutkimuksen kiihtyessä kasvaa kannabislääkkeiden hyötykäyttö ja aivan uusi lääketieteenala – kannabinoidiperusteinen lääketieteen ala. 

Kannabiksen hyötykäytön uusi aikakausi – kannabinoidiperusteinen lääketieteenala 

Kannabinoidiperusteinen lääketieteenala ja kannabislääkkeet, sekä niiden hyötykäyttö perustuvat kannabiksesta saatavien kannabinoidien tasapainottaviin vaikutuksiin ihmisen endokannabinoidijärjestelmässä. Kannabinoidiperusteisen lääketieteenalan kehittyessä syntyy aivan uusi aikakausi kannabiksen hyötykäytön historiassa.

Kannabis on maapallon ainoa kasvi, joka tuottaa satoja erilaisia kannabinoideja. Ihmiskeho tuottaa itse endokannabinoideja ja niille on reseptoreita ympäri kehoa. Näitä reseptoreita kutsutaan nimellä kannabinoidiresptori 1 (CB1) ja kannabinoidireseptori 2 (CB2). Nämä kaksi muodostavat ihmisen yhden laajimmista reseptorijärjestelmistä, jota kutsutaan nimellä endokannabinoidijärjestelmä (endo = sisäinen). 

Endokannabinoidijärjestelmän resptoreita (CB1, CB2) sijaitsee ympäri kehoa ja ne vastaavat elintärkeistä toiminnoista kuten immuunipuolustus, ajattelu, ruokahalu, uni, mieliala ja kivun tunne.

Endokannabinoidijärjestelmä löytyy hyönteisiä lukuunottamatta kaikilta eläimiltä.

Emme vieläkään täysin ymmärrä sen tarkoitusta, mutta tutkimusten mukaan endokannabinoidijärjestelmällä on tärkeä evolutiivinen merkitys (3).

Sisäinen kannabinoidijärjestelmä elvyttää ruokahalua, auttaa unohtamaan, lievittää stressiä ja se voi olla vastuussa myös urheilun jälkeisestä hyvästä olosta.

Kannabis on muutakin kuin kannabinoideja. Vaikuttavia yhdisteitä (kannabinoidit, terpeenit, flavonoidit, kannabiiinit) on yli 400 ja jokainen kannabiskasvi on erilainen. Myös kannabisiinit ovat kiinnostavia, koska omaavat antioksidattiviisia, tulehduksia hillitseviä ja antikarsinogeenisia ominaisuuksia (4).

Eri kannabislajikkeiden erilaiset kannabinoidi-, terpeeni- ja flavonoidiprofiilit tuottavat erilaisia yksittäis- ja yhteisvaikutuksia endokannabinoidijärjestelmän toimintaa tasapainottavasti. (5)

Yhdysvaltojen terveysviraston pitää endokkannabinoidijärjestelmää jopa niin tärkeänä, että on todennut sen liittyvän lähes kaikkiin tauteihin ihmisellä (2).

Endokannabinoidijärjestelmä on kuin taajuuskorjain stereoissa, mutta siinä on yli 400 säädintä. Ajattele sitä niin, että THC, CBD, CBG, CBN, ja sadoille muille kannabinoideilla ja terpeeneillä on omat säätimet. Yhdet kannabinoidit ovat psykoaktiivisia, toiset eivät. 

Terpeenit tuottavat aromeja, flavonoidit taas makuja. Kaikkea tätä säätelee niin sanottu kannabinoidiprofiili. 

Kuuluisa Sour Disel kannabislajike maistuu pippurille, koska siinä on karofylleeniä. Sitä löytyy myös mustapippurista, neilikasta ja kanelista. Super lemon haze sisältää limoneeniä, jota löytyy paljon sitruksen kuorista. Oikealla kannabinoidiyhdistelmällä ja pitkäaikaisella jalostuksella saadaan aikaan ainutlaatuisia kannabistuotteita. 

Jonakin kauniina päivänä tulevaisuudessa on mahdollista syöttää sairaan ihmisen (tai eläimen) verta tietokoneen analysoitavaksi, ja se löytää mikä näistä 113 kannabinoidista ja sadoista terpeeneistä, sekä flavonoideista auttaa.

Maailmassa on varmaan 10,000 synteettistä lääkettä, mutta ei yhtään joka tekisi ihmiset yksinkertaisesti voimaan hyvin – eli samaan ihmiset paremmalle tuulelle.

Jos voit saada ihmisen tuntemaan olonsa paremmaksi, kun hän on sairas. Niin eikös se sairaus ole silloin puoliksi voitettu? Meillä ihmisillä on uskomaton paranemiskapasiteetti, mutta ensin meidän täytyy voida hyvin. Hyvä olo saa meidän paranemiskapasiteetin liikkeelle.

Kannabislääkkeet tuottavat monia lääkinnällisiä vaikutuksia, joista aletaan vasta saamaan käsitystä tutkimuksen kehittyessä ja vapautuessa vuosikymmenien tutkimuskiellon jälkeen. Tästä huolimatta kannabiksen ja sen kannabinoidien yksi parhaita terapeuttisia vaikutuksia on kasvin kyky auttaa rentoutumisessa, nukkumisessa, ruokahalussa, ajattelussa, kivun tunteessa ja stressin hoidossa.

 

LÄHTEET:

  1. Gonqalves E. C. D. & muut. 2020 Terpenoids, Cannabimimetic Ligands, beyond the Cannabis Plant. https://www.researchgate.net/publication/340403344_Terpenoids_Cannabimimetic_Ligands_beyond_the_Cannabis_Plant/fulltext/5e8ca6fa299bf1307985bead/Terpenoids-Cannabimimetic-Ligands-beyond-the-Cannabis-Plant.pdf?origin=publication_detail#page28 viitattu 28.4.2021
  2. Pacher P. & Kunos G. 2013. Modulating the endocannabinoid system in human health and disease: successes and failures https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3684164/ viitattu 12.4.2021
  3. Pollan M. 2003 Cannabis, Forgetting and the Botany of desire https://escholarship.org/uc/item/4000045b viitattu 12.4.2021
  4. Mattila P. & Pihlava J-M. ym. 2018. Contents of phytochemicals and antinutritional factors in commercial protein-rich plant products  https://academic.oup.com/fqs/article/2/4/213/5142324 viitattu 12.4.2021
  5. Russo E. & Macpartla nd J. 2001. Cannabis and Cannabis Extracts: Greater Than the Sum of Their Parts? Journal of Cannabis Therapeutics.   https://www.researchgate.net/publication/228897917_Cannabis_and_Cannabis_Extracts_Greater_Than_the_Sum_of_Their_Parts viitattu 12.4.2021
  6. Who Reccomends rescheduling of cannabis. Lisbon 25.03.2019.  https://www.emcdda.europa.eu/news/2019/who-recommends-rescheduling-of-cannabis_en viitattu 14.4.2021

Cansa delivers the best cannabis sativa products.